Dag 5/6 Sagrada Familia och sola & bada

Hotellets pool och SPA ligger på våning 13, så innan dagens aktivitet till Sagrada Familia, så passade vi på att bada och sola. Från trettonde våningen kan man se Barcelona stad och då även   Sagrada Familia. 

Sagrada Familia är Antoni Gaudìs mest fantastiska skapelse från 1884 och denna kyrka kommer inte bli färdig förrän om flera år.Gaudì planerade tre fasader som skulle tillägnas Kristi födelse (som i stort sett slutfördes medan Gaudì levde), Kristi lidande (färdigställd 1976) och Kristi himmelsfärd. Det är denn sista utgör huvudfasaden som nu håller på att byggas. 

Barri Gotic och Ramblan

Vaknade till ett mulet Barcelona sa den planerade strandpromenaden blev installd. En familj bestamde sig for att tillbringa nagra timmar pa stranden och vid poolen medan en annan hade sovmorgon och skulle senare besoka museer och city pa egen hand. Caroline stannade kvar pa hotellet for att ta med nagra till gamla stan senare pa eftermiddagen sa jag och en familj skulle gora gamla stan och Rambla. Bussfarden in gick lika smidigt som vanligt och val inne pa Placa Catalunya var det varmt och stralande sol igen. Vi letade oss fram till en shoppinggata for att dar strova omkring pa egen hand pa nagra timmar. 

Jag och assistenten borjade var vandring i gamla stan bland tranga grander och sma butiker. Jag skulle reka vagen till Picasso-museet sa att jag hittar dit utan missoden for morgondagens eventuella besok. Som vanligt blev det en stor omvag men jag fick se stora delar av Barri Gotic som den gamla delen heter. Vi skulle ater motas vid Katedralen for gemensam promenad till den stora matmarknaden Mercat de Bouceria for lunch. Vi promenerade i mitten av Ramblan och passerade manga manskliga statyer. Bade riddare, en kvinna i guld, en laste en bok och en huvudlos man med huvudet pa bordet. Har kan man ocksa kopa undulater, blommor, vykort, vaskor och prylar. Det ar en upplevelse att bara vara har. Vi rullade in i saluhallen och mottes av frukter upplagda i perfekta pyramider, dofter av fisk och diskar med fladda kycklingar och kaniner. Och har tankte vi ata en sen lunch. Lunchtrangseln var stor trots att klockan var 15.30 sa vi fick ta oss utanfor saluhallen och hittade vi en restaurang med lediga bord ganska snabbt. Jag tipsade om den spanska omeletten med potatis sa det blev valet for dom flesta. Tyvarr forstar man aldrig hur stor eller liten en portion ar och den har gangen var den tyvarr sa liten att den inte ens fanns med pa menyn! Det gick snabbt att mumsa i sig omeletten och vi kanske inte blev riktigt matta  men vi klarar oss nog hem till hotellet.

Det blev lite mer shopping pa Ramblan och vi motte en annan familj i gruppen innan vi tog bussen mot hotellet igen. Det borjar kannas i kroppen och knoppen efter alla intryck sa det blev siesta for oss som varit ute pa turne.

 

/Agneta


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0