Dag 2 Turistbuss och linbana

 

Vi började fredagen med att åka turistbuss, som går precisfrån hotellet. Denna dag var målet att komma till linbanan, så det blev dengröna turen. På vägen med bussen passerade vi Passeig de Graci. och olympiastaden, Här var det OS, tror det var 1992?

Linbanan är anpassad, så alla kommer ombord. Väl framme på toppen är det utsikt över hela Barcelona, helt otroligt,. Många bilder togs 

Därrefter blev det bussen vidare till Maremagnum, där vi åt tapas. Dock är de så små, så man får ju lov att beställa en massa oljigt bröd

Efter denna utflykt tog vi bussen till hotellet och många valde att bada och slappa vid hotellets pool. Med utsikt från 13 våningen över hela Barcelona, så kan man ej klaga på att man njuter av att vara i Barcelona.

 

Agneta bloggar/Hola Barcelona

 

Vi samlades i receptionen kl 9.00, dar jag skulle svara pa ev. fragor. Den enda fragan, angaende dricks, kunde jag inte svara pa. Men Sofie och Caroline hade koll pa laget. Ar mat och service sa dar valdigt-valdigt god och bra kan man ge 10% i dricks annars ingar det. 

En guidad rundtur med turistbussar star pa dagens program och dom som ville med kunde kopa rabatterade biljetter i receptionen. Halva ganget bestamde sig for att aka med pa bussen och andra halvan ville gora saker pa egen hand. Kul med egna initiativ !

Frukost bestalldes i kopcentret  och det blev kaffe Americano, te, apelsinjuice och olika sorters mackor for oss alla. Gor man misstaget att bara bestalla kaffe, blir man bade besviken och fattig om man ar van att dricka en balja kaffe till frukost. Har far man da in en liten espresso. Kaffe Americano kan bestallas bade dubbel och trippel och ar espresso utspadd med varmt vatten. Nagon hittade ett Starbucks sa dit gar nog de flesta kaffedrickare i morgon bitti. Ni vet: svenskar och deras kaffe.... :)

Nu  var det sa dags for rundturen med buss. Alla tre rullar kom med pa samma buss. Efter nagra hallplatser bytte vi fran grona linjen till den bla. Horlurarna pluggades in, kartor slogs upp och sa startades rundturen. Jag, Sofie och Caroline berattade det vi visste om dom olika sevardheterna vi passerade och framfor allt visade vi Ramblan och dom olika shoppinggatorna. Gissar att flera kommer att atervanda dit under veckan. Vi bestame att kliva ur vi Olympiastadion for att stracka pa benen och ta en promenad till linbanan. Det borjade bli valdigt varmt ute och som tur var hittade vi en kiosk utanfor stadion sa dar blev det bade glass, vatten och salta chips.

Det blev en spannande och lyckad tur i linbanan upp till fortet med en fantastisk utsikt over Barcelona. Nojda efter aventyret satte vi oss pa bussen for att ata lunch nere vid hamnen. Dar blev det fritt val av restauranter sa vi bestamde oss for att atersamlas vid busshallplatsen en timme senare. Nagra av oss at Tapas och fick erfara att det ar sma, sma ratter sa det galler att bestalla manga for att man ska bli riktigt matt.  Sa nu vet vi att man far det man bestaller. Vill man ha potatis och gronsaker sa maste man tanka pa att bestalla det ocksa. Min erfarenhet blev en kraftig insulinkanning sa det var bara att ata druvsocker och satta sig pa forsta buss tillbaka till hotellet. Tur att bussarna gar ofta. Jag avslutade min arbetsdag i sangen medans resten tog siesta innan middagen.

 

Saludos amigos

/Agneta

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0